Skip to content

De ce nu am votat cu Victor Ponta

November 17, 2014

Domnule Victor Viorel Ponta, probabil stai acum si nu poti dormi linistit, framantandu-te o singura intrebare: de ce la doi ani distanta de victoria zdrobitoare impotriva lui Traian Basescu si a Guvernului Boc ai pierdut increderea si sustinerea romanilor?

Nu stiu altii de ce, dar eu am avut motivele mele de neincredere in puterea ta de a conduce aceasta tara. Consider ca esti inca necopt la minte pentru a putea face fata unei astfel de responsabilitate cu greutate.
In primul rand nu pot vota un om care plagiaza si minte cu nonsalanta ca nu a facut-o, chiar si dupa ce este dovedit de catre o comisie specializata. Ai promis ca iti vei da demisia daca se va dovedi ca ai plagiat lucrarea de doctorat, dar nu ai facut-o, desi scrie negr pe alb ca plagiatul exista. Poate daca iti tineai promisiunea, m-as fi gandit poate sa te votez. Dar, AI MINTIT.
In al doilea rand, desi la referendum-ul din 2009 poporul a votat in proportie de 77,78% pentru un parlament unicameral si in proportie de 88,84% pentru reducerea numarului de parlamentari la 300. Domnia ta ce a facut atunci? A refuzat sa asculte dorinta poporului, desi ai spus ca esti de acord: “In legea electorala pe care trebuie sa o adoptam in Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, eu personal si USL vom sustine limitarea numarului de deputati la 300 si reprezentarea in Senat a fiecarui judet cu doar 2 senatori. Aceasta este o solutie care cred ca poate sa deblocheze toate discutiile politice pe tema strucutrii Parlamentului”, a afirmat prim-ministrulin 2012. dar din contra, in legislatura 2012-2016 ai crescut numarul parlamentarilor de la 471 la 588. din nou AI MINTIT.
In al treilea rand, in doi ani de cand esti la guvernare rata somajului a crescut, nu a scazut asa cum te laudai ca se va intampla, ca se vor crea locuri de munca. Deci, din nou AI MINTIT.
In al patrulea rand, nu pot vota cu un om care fix in campania electorala, in ajunul scrutinului de vot ofera bani profesorilor. Nu zic ca nu ii merita, dar nu se procedeaza astfel. Ai avut timp doi ani de zile sa faci acest lucru. La fel si cu alocatiile, le dublezi pe cele ale copiilor defavorizati sau care provin din familii cu venituri mici. 84 de lei nu este o alocatie de copil cu care sa ne mandrim. In tarile civilizate, europene, salariile minime sunt situate in intervalul 700-1000 de euro, iar alocatiile la copii pornesc de la 150 de euro in sus.
Si lista ar putea continua.
Iata de ce nu am votat. Pentru ca esti un mincinos si un om care te folosesti de popor pentru a-ti atinge scopul.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: