Skip to content

Magia noptilor de iarna

December 11, 2012

Incet, incet, se-astern timid,

Fulgii de nea ce se preling

Din cerul alburiu si sclipitor

Formand un matasos covor.

In dansul lor plin de mister

Trei fulgi pufosi cazuti din cer

Se-aseaza gratios pe geam

In timp ce eu frumos visam.

Pasi rataciti la ceas de seara

Se-aud cum se strecoara,

Sub greutatea lor ce-apasa tare,

Omatul moale, usor dispare.

Anul acesta iarna isi intra in drepturi din timp. Mos Nicolae a avut grija sa vina cu primii fulgi de nea, iar astazi ninsoarea a prins un curaj nebun in Bucurestiul cenusiu. Ninge viscolit la aceasta ora tarzie din noapte. Dansul fulgilor in aer parca vor sa spuna o poveste, dar, in lipsa unor ascultatori interesati, se astern timid pe strazile imbacsite de atata praf. Totul este alb in jur. Masinile parcate pe marginea trotuarelor, gradinile, copacii…totul in jur a imbracat straiele albe de sarbatoare. O atmosfera plina de magie, de basm.

Aerul rece patrunde adanc in piept. E proaspat, inmiresmat, ma duce cu gandul la o cana de vin fiert cu scortisoara si mar savurata la gura sobei in timp ce colindele intregesc tabloul perfect al sarbatorilor de iarna. Imi asez capul pe perna, cu ochii atintiti la fereastra unde fulgii de zapada isi continua dansul lor mirific.

Mintea o ia razna. Fuge cu gandul la copilaria in care stateam ingropata in zapada pana la brau, inghetata de frig si in acelasi timp fericita ca pot sa construiesc un imens om de zapada care sa stea de paza in gradina blocului. Fericita ca pot sa construiesc o casuta de zapada in care sa ma feresc de vantul aspru care imi mangaie obrazul rosu. Fericita ca pot sa ma dau pe derdelusul din fata blocului lung de la un capat la celalalt al trotuarului fara ca cei mari sa fie incomodati de sticla lucioasa pe care alunec usor.

Dar visul nu tine decat pana la ivirea zorilor. Masinile acoperite de un strat gros de zapada ma readuc la realitate. La o lume in care copii nu mai ies sa se joace cu zapada. In care oamenii de zapada construiti cu atata drag candva acum sunt aproape inexistenti. Iar saniuta cu care ma dadeam pe zapada cand eram de-o schioapa se regaseste doar in vacantele petrecute la munte.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: