Skip to content

Alegeri parlamentare 2012 – intre speranta si deziluzie

November 11, 2012

Au trecut si alegerile parlamentare. Pana acum, pe durata campaniei electorale, nu am simtit nevoia sa scriu nimic despre acest subiect pentru ca nu mi-a atras nimeni atentia in mod deosebit. Am urmarit acelasi circ inceput in ianuarie-februarie in care “STATUL”, cel care ar trebui sa apere interesul poporului, isi apara de fapt propriul interes. Iar pentru asta candidatii au recurs la aceleasi mijloace marsave de a-si injosi contracandidatul principal cu scopul de a castiga votul poporului.

 

Dupa evenimentele petrecute in ultimele 10 luni in tara, mi-ar fi placut sa vad o campanie curata, adevarata, cinstita. Dar USL si ARD, cele doua mari aliante politice intre care s-a dat adevaratul razboi, nu au stiut sa joace fair-play. Atunci cand vrei sa castigi pentru ceea ce esti, ce stii si ce poti face pentru cei din jur, nu te folosesti de comparatii meschine care nu iti aduc altceva decat dizgratia celor din jur. “Eu nu voi fura ca X, nu voi insela ca Y, nu voi minti ca Z…”nu fac altceva decat sa dea de gandit ca vei face fix acelasi lucru ca X, Y, Z, pentru ca nu spui exact ce vrei, ce poti si ce vei face pentru marea de oameni al caror vot il cersesti.

 

Victoria USL nu se datoreaza campaniei electorale pe care au cheltuit zeci de mii de euro, si nici increderii pe care oamenii au acordat-o candidatilor din partidele aliantei. Victoria a venit ca o consecinta a urei pe care poporul roman a acumulat-o in ultimul an, mai ales, impotriva PDL si a lui Traian Basescu. Victoria USL a venit ca urmare a partidelor care se afla pe scena politica din Romania si nu isi au rostul in acest context, care au incercat sa obtina un loc in Parlamentul Romaniei, si pe care, din pacate, unele chiar le-au obtinut.

 

Nu inteleg ce cauta un PP-DD pe scena politica dupa circul facut la Oltchim. A avut un singur merit in tot acel scandal, a aratat lumii ca o fabrica care poate aduce bani statului roman s-a dorit a fi vanduta aproape pe nimic.

Nu inteleg ce rost are UDMR in Parlamentul, dar mai ales in Guvernul Romaniei. E drept, exista o comunitate maghiara la noi in tara, dar daca nu le convine faptul ca TREBUIE sa vorbeasca si sa invete in LIMBA ROMANA, nu au decat sa plece la ei in tara.

Nu inteleg de ce trebuie sa regasim la orice tip de alegeri, fie ele prezidentiale, locale, parlamentare, partide ale unor minoritati precum evrei, sasi, secui, arabi, rromi… care cu siguranta nu au nici o sansa sa obtina sustinere din partea alegatorilor romani, majoritari in propria tara.

 

In ultimii 23 de ani de “democratie” ne-am invartit in jurul acelorasi partide: PSD, PDL, PNL, PC, PNTCD, pentru ca restul aflate in joc sunt ale unor minoritati care nu au ce cauta la conducerea unei tari care nu le apartine. Ar mai fi PRM, ce-i drept. Dar reprezentantii partidului nu ies cu nimic in evidenta care sa dea desteptarea poporului “din somnul cel de moarte”, sa le arate drumul corect spre o viata mai buna, lipsita de minciuni si inselaciuni din partea politicienilor. Si uite asa, ne invartim in cerc, schimband aceleasi sosete pe care le spalam o data la patru ani.

 

Mi-ar placea sa vad la urmatoarele alegeri din 2014, asta daca nu vor avea loc chiar in 2013, un om INDEPENDENT politic, independent de orice partid, care sa vina sa faca curatenie si sa ne puna pe fagasul cel bun. Un om care sa aleaga din toate partidele enumerate mai sus – mai putin cele ale minoritatilor -, oamenii capabili sa apere interesul tarii mai presus de orice. Oameni care sa fie capabili sa comunice intre ei fara sa se lege de culoarea politica pe care o reprezinta, oameni care, inainte sa se injure unul pe celalalt, sa gandeasca impreuna un plan prin care Romania sa poata scoate capul in lume mandra de numele ei, mandra de locurile frumoase pe care niciun Ministru al Turismului nu a fost capabil pana acum sa le exploreze la maximum pentru a atrage cat mai multi turisti, mandra ca are conducatori care, atunci cand jura cu mana pe Biblie ca va apara interesul tarii si al poporului, nu rosteste niste cuvinte goale.

 

Sper, desi cel mai probabil speranta e in zadar, ca USL va stii sa isi joace cartea castigata in 2012 pana la final, adica pana la alegerile prezidentiale. Sa demonstreze ca sunt capabili sa isi asume promisiunile facute de-a lungul anului 2012, sa le puna in aplicare si sa castige cu adevarat increderea electoratului. Atunci se va vedea cu adevarat daca au sustinerea poporului, sau aceste alegeri parlamentare nu au fost decat o amagire pe fondul unor tensiuni aduse la extrem atat in randul poporului cat si in randul politicienilor.

Advertisements

From → Alegeri 2012

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: