Skip to content

Referendumul scoate la iveala armele ascunse ale USL

August 21, 2012

Dupa aproape trei saptamani de “dezbateri” la nivelul Curtii Constitutionale, s-a luat o decizie asteptata de romani in primele zile din august. Cine a avut de castigat in urma referendumului din 29 iulie? Conform CCR, Traian Basescu are liber sa se intoarca la Cotroceni, intrucat referendumul a fost invalidat. Rezultatul este unul controversat, pentru ca USL nu este de acord cu decizia Curtii, dar spune ca o va respecta. Mai multi cetateni, stransi in fata Curtii Constitutionale protesteaza decizia luata de acestia. Iar altii – PDL – se bucura de “reusita”.

 

Nici nu stiu daca Traian Basescu poate spune ca invins USL. Cert e ca a primit avizul CCR de a se intoarce la Cotroceni pentru a-si termina mandatul. Asta daca si-l va duce la bun sfarsit, pentru ca USL va continua razvratirea si va pune la cale o noua suspendare.

 

 

Decizia Curtii Constitutionale scoate, insa, la iveala dedesubturile politicienilor romani care s-au obisnuit sa faca promisiuni pe care sa le faca uitate repede. De exemplu, Traian Basescu spunea ca daca va fi demis va demisiona in cinci minute. Nu a facut-o. Pe 26 iulie, cu trei zile inainte de referendum, Crin Antonescu era decis sa renunte definitiv la cariera politica daca la referendum nu se vor prezenta peste 9 milioane romani. S-au prezentat doar 8, 5 milioane de romani la vot, dar se pare ca lipsa a peste 500 de mii de romani nu a contat nici chiar dupa ce CCR a invalidat referendumul, pe motiv ca nu s-a indeplinit cvorumul necesar demiterii. Astfel ca, Crin Antonescu s-a razgandit si nu are de gand sa renunte la politica, ci din contra va continua lupta sperand ca intr-o buna zi sa fie presedintele ales al Romaniei. Ma indoiesc ca i se va indeplini dorinta.

 

USL a incercat cu toate puterile sa scada numarul populatiei cu drept de vot dupa inchiderea urnelor de vot pentru ca stiau ca nu au cum sa castige. Si s-au gandit chiar sa se dezica de romanii plecati in strainatate sa munceasca, care, chiar daca au rezidenta in alta tara, au domiciliul stabil tot in Romania, pentru ca in Romania trebuie sa vina pentru a-si reinnoi cartea de identitate sau pasaportul si in Romania trimit bani la familie, bani care se duc la bugetul statului.

 

Partea proasta, pe care nici una dintre tabere nu o va intelege sau nu va arata ca o intelge vreodata este ca cei 10 milioane de romani cu drept de vot care nu s-au prezentat la vot nu le apartin niciunuia. S-au abtinut de la vot prin neprezentare, anulandu-si astfel votul, pentru ca pe buletinul de vot de la referendum nu se regasea optiunea pe care si-o doreau. Pana si in Parlament exista voturi pro, impotriva si abtineri, si chiar absenti nemotivati. La fel si cu cetatenii. S-au abtinut prin absenteism. Crin Antonescu recunoaste ca cetateni ai Romaniei doar 7,5 milioane de romani. Cei care au votat pentru suspendare. Traian Basescu ii recunoaste pe restul de 10 milioane de romani. Dar aici nu este vorba despre o impartire a averilor, de un partaj la divort: eu iau partea asta, eu iau cealalta parte. Daca se vrea corectitudine, ar trebui sa introduca obligativitatea votului, atingerea cvorumului la orice tip de alegeri pentru a nu mai exista problema ca s-au prezentat la vot un numar infim de cetateni cu drept de vot.

 

Din politica romaneasca nu putem intelege mare lucru. Promisiuni, minciuni, spagi, amenintari, fraude. Cam asta ar fi definitia corecta a politicii romanesti.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: