Skip to content

Guvern pe graba, de pus in rama

May 4, 2012

Am trait sa o vad si pe asta. In doar 78 de zile un guvern a cazut. Probabil acest lucru va intra in istorie. Sunt curioasa cat va rezista Guvernul Ponta si daca va mai avea continuitate dupa alegerile din iunie. Nu stiu cata credibilitate poate avea un partid politic in fata alegatorilor, atata vreme cat in partidul lor s-au “aciuat” membrii ai partidului pe care vor sa il coboare de la putere. Asta nu imi da de gandit decat un singur lucru: toti sunt la fel, toti sunt condusi de aceeasi oameni, insa se aliniaza trend-ului. Daca in emisiunile de divertisment, reality-show sau magazin se cauta “circ si panarama”, politica de ce nu  ar urma aceasta moda? Asa ca, nu conteaza ca noi suntem prieteni in viata reala, la fel ca si adversarii din fotbal, pe scena politica, in fata presei si a poporului trebuie sa ne dam fiecare mai cocos decat celalalt, pentru ca de unde fura unul trebuie sa fure toti prin rotatie. Si uite asa poporul e prostit de promisiuni imbracate frumos sub un zambet nevinovat si spasit menit sa atraga voturi pe banda rulanta. Avem un Guvern de pus in rama, tanar, plin de sperante si ambitii si un un viitor la fel de incert sau poate chiar mai incert decat a fost pana acum.

Advertisements
3 Comments
 1. Si eu m-am tot gandit la acest subiect!
  Aveam 3 variante:
  – sa continuam cu Utecila pana la alegeri timp in care USL si alte partide din opozitie sa se limiteze la “dezvaluiri si comentarii”.
  – USL sa incerce stimularea alegerilor anticipate prin dobararea a 2 guverne succesive cu pericolul ca alegerile sa fie tutelate in fapt tot de Utecila
  – sa experimetam o guvernare bazata pe compromis! Acum avem o guvernare care nu poate exista fara concesii si compromisuri. Li s-a oferit celor care in fapt au facut muti ani rau sansa sa se “albeasca”.
  Poate ca din nou traim optiunea raului cel mai mic. Partea proasta este ca pe acesta cale o parte din oamenii penali vor avea acces in noul legislativ si/sau vor reusi sa ascunda fapte reprobabile. Daca insa s-ar restaura treptat domnia legii si institutiile statului ar incepe sa functioneze corect cei patati ar ajunge sa fie trasi la raspundere si doar si-ar castiga putin timp. Partea buna ar putea fi perspectiva opririi jafului national si redarea sperantei de mai bine.
  Pe mine ma ingrijoreaza putin Ponta. Sper sa reuseasca sa isi stapanesca teribilismul si sa invete sa asculte pentru ca in mod evident are nevoie de sprijin in multe domenii pe care nu le stapanaste.
  Conteaza mult pentru viitorul Romaniei atat cum este gestionata tara in aceste luni dar si care va fi rezultatul alegerilor din acest an!
  Cred cu tarie ca romanii trebuie sa se mobilizeze si sa mearga la vot. Acest gest poate trezi spiritul civic de care democratia din Romania are nevoie ca sa fie consolidata.

  • Eu ma gandesc ca deja Ponta pierde teren la alegeri daca o va investi la Educatie pe stimabila care nu stie sa redacteze un cv fara de greseala si care pare’se nu a studiat la stanford dupa cum sustine. Cu asa oameni la conducere, nu ma mai mira modul in care si noile generatii de elevi, studenti si masteranzi iesiti de pe bancile scolii romanesti stiu sa se exprime. Eu militez pe schimbare radicala. Sa uitam peste o luna de USL, PSD,PC, PDL care stim ce pot, ce au putut si probabil doar atat sunt capabili sa faca si sa aducem adevarata schimbare politica de care se tot vorbeste peste tot in presa. Ce putem pierde mai mult decat am facut-o si o vom face de acum inainte. Dar cum suntem un popor lipsit de vointa si de putere de decizie, nu stim decat ca vrem o schimbare, dar nimic sa nu se schimbe, insa nu facem nimic in acest sens. Sau poate da. Numergem la vot.

   • Interesant, cum ar arata schimbarea radicala si pe ce s-ar putea baza ea in mod concret?
    Daca am inteles bine schimbarea radicala ar fi posibil sa fie promovata intr-un mod comod fara sa mergem la vot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: