Skip to content

Guvernul Boc a decis sa plece

February 6, 2012

Asteptat de popor de cateva saptamani, gestul din aceasta dimineata facut de premierul Emil Boc, de a decide sa depuna mandatul Guvernului in debutul sedintei de Guvern, lasa loc de discutii.
Emil Boc a declarat ca nu il intereseaza functia in sine, ci mentinerea stabilitatii economice a tarii. Totodata, el a mentionat ca a luat aceasta decizie cu gandul la detensionarea situatiei politice si sociale din tara si a tinut sa multumeasca poporului roman “pentru ca au fost cei care au salvat Romania de la colapsul economic”.

 

Cu toate acestea, demisia lui Boc mi se pare mai mult un joc politic, in care toata lumea trebuie sa castige: atat puterea, cat si opozitia. Din ’90 si pana in prezent am avut impresia ca politica si politicienii in sine joaca un meci de fotbal incontinuu, dintre doua echipe la fel de puternice: putere si opozitie. Mingea este cand in curtea uneia, cand in curtea celeilalte. PSD, PNL, PD (devenit ulterior PDL) au fost principalii pioni ai scenei politice din Romania care au venit, pe rand, la putere, si, care, in loc sa se sprijine in a lua decizii importnate si corecte pentru tara, nu au facut altceva decat sa se intepe si sa se impiedice un ape cealalta in a conduce cat mai correct aceasta tara.

 

USL se considera deja victorios dupa anuntarea demisiei Guvernului Boc. Sper totusi, ca alegerile, anticipate sau nu,  si poporul sa decida intr-un mod corect cine va ajunge pe scaunul puterii, si sa se faca intr-adevar marea schimbare de care s-a tot vorbit atat in Parlament cat si in Piata Universitatii in ultimele saptamani.

 

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: