Skip to content

Ger, viscol, proteste…Guvernul rezista

February 4, 2012

Doua saptamani prima pagina a ziarelor a tinut-o protestele din Piata Universitatii. Cu cerinte mai pertinente, sau mai hilare, oamenii nemultumiti de actuala clasa politica din Romania au acaparat atat spatial tipografic al ziarelor, cat si spatiul de emisie al canalelor de televiziune  de stiri. Acum, chiar daca mai sunt cativa romani care mai protesteaza la Universitate, eroic pe o astfel de vreme, principala atractie sunt ninsoarea, viscolul, gerul si mai nou, poleiul care “imbraca” carosabilul, facand deplasarea cu masina pe o astfel de vreme sa devina un adevarat sport extrem.

Daca in prima saptamana, pe majoritatea soferilor i-a luat prin surprindere vremea si drumurile impracticabile si au fost surprinsi de viscol, nu putem vorbi de aceeasi surprindere si in aceasta saptmana. Romanii sunt inconstienti. Pleaca cu masinile la drum cu buna stiinta de vremea care, capricioasa cum ne-a obisnuit in ultima perioada, neofera tot arsenalul pentru a ne putea “bucura” de privelisti desprinse din povesti: troiene de omat ce depasesc doi metri inaltime, turturi de gheata imensi, un viscol atat de puternic de abia mai poti sa te tii pe picioare si sa respire, un veritabil patinoar pe strazi cauzat de temperaturile aflate mult sub zero grade in combinatie cu o ploaie de gheata venita sa completeze acest tablou mirific de iarna.

In luna decembrie, ne plangeam ca avem o iarna calduroasa, acum ne plangem ca este pea geroasa. Cine sa mai inteleaga nemultumirea si frustrarea oamenilor care niciodata nu sunt multumiti de ceea ce au? Nici macar Guvernul. Nu i-a inteles nici protestatarii din centrul Capitalei, nici semnalele venite de la Dumnezeu ca o completare a situatiei in care se afla zeci de mii, poate chiar milioane de romani, fara un serviciu, cu salarii mizere sau cu datorii imense pe care nu si le pot achita datorita saraciei. Guvernul intelege, compatimeste poporul, este receptiv si isi doreste sa ia seama de cerintele poporului, dar totul pana la un punct: demisia. Nu stiu daca este bine sau nu ca nu demisioneaza, dar mi se pare o nesimtire fara limita cand domnul Emil Boc spune ca vrea sa respecte alegerea poporului, ca poporul alege de cine vrea sa fie condus, iar cand POPORUL ii cere demisia, acesta nici macar nu se gandeste la o astfel de posibilitate.

Trebuie sa recunosc, ca avem un motiv de mandrie, totusi, daca il pot numi asa. Indiferent de situatie sau de vreme, avem un Guvern care rezista si ramane de neclintit.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: