Skip to content

Romania imbracata in rochie alba de mireasa, Mii de drumuri blocate datorita ninsorilor abundente

January 27, 2012

Cati dintre noi nu am spus ca iarna nu are farmec daca nu exista si zapada? Dumnezeu ne aude din ce in ce mai mult ruga si ne ofera din abundenta anumite lucruri. Si cum autoritatile romane sunt in fiecare an “pregatite” sa faca fata zapezilor, iata ca anul acesta nu doar ca au fost din nou surprinsi, dar aproape intreaga tara a fost paralizata de caderile masive de zapada si datorita viscolului puternic care a facut ravagii uriase.

 

Am ramas “sechestrata” in judetul Buzau pentru doua zile. Microbuzele care legau comunele de oras nu au putut circula, astfel ca, printre sutele de oameni, angajati la oras sau elevi  care au fost nevoiti sa ramana in casa, nici eu nu am putut sa ajung in Bucuresti. Si nu doar Buzau a fost blocat de nameti, ci multe alte judete au patit la fel. Oamenii care s-au incumetat sad ea piept cu nametii in propriile masini nu au reusit decat sa ramana blocati in traffic printre mormanele de zapada care prin anumite zone depaseau chiar si doi metri inaltime, sa ajunga in santuri cu masinile, ori, mai grav decata atat, sa moara, la propriu, din cauza gerului.

Nu am inteles si nu voi intelege niciodata oamenii care, desi sunt avertizati de conditiile meteo nefavorabile si pot sa observe foarte bine si cu proprii lor ochi situatia reala, se aventureaza in drumetii doar ca apoi sa injure si sa blameze autoritatile ca nu isi fac treaba.

Apropos de autoritati. Acestea nu doar ca nu isi fac treaba la timp, desi de data aceasta, viscolul chiar a fost o piedica in incercarile disperate de deszapezire ale soselelor (Am vazut cum in spatele meu urmele adanci lasate in zapada de pasi erau imediat astupate ca si cand nu as fi calcat niciodata pe acolo.), ci chiar au un comportament uneori hilar. Am vazut un premier atat de disperat sa reintre in gratiile poporului  care il vrea demisionat din functie, incat a luat o lopata pentru a deszapezi o masina. Momentul nu ar fi fost unul penibil, daca masina in cauza nu era una atat de accidentata incat sa nu mai poata porni din loc. Am vazut anul acesta politisti atat de dedicate muncii lor, incat nu au lasat utilaje de deszapezire sa intre in Bucuresti pentru ca…nu aveau roviniete platite. Nu credeam ca si aceste masini, care pana la urma nu au alta menire decat sa asigure, timp de 2-3 luni pe an, cat sunt zapezile, conditii optime de circulatie rutiera trebuie sa plateasca rovinieta.

Din fericire, incet incet, drumurile sunt deblocate, iar traficul rutier isi reia cursul normal. Insa se anunta cateva zile extreme de geroase ca vor  aduce o alta problema in prim plan: ghetusurile si poleiul, care pentru  unii pot fi chiar fatale.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: