Skip to content

Revolta “viermilor” la superlativ

January 27, 2012

Romania a luat foc. La figurat. Satui de promisiuni desarte din partea intregii clase politice, si inversunati datorita dorintei presedintelui si a guvernului de a privatiza serviciul de urgenta SMURD. Un imbold mic, pentru un protest mare. Cam asa s-ar caracteriza revolutia ce a luat nastere chiar in prima luna a anului 2012.

A inceput ca un protest de sustinere a serviciului SMURD si a fondatorului acestuia, Araed Arafat, la Tg.Mures. a doua zi, insa, romanii nemultumiti au inceput sa iasa si in Capitala si alte cateva orase ale tarii, pentru ca in zilele ce au urmat fenomenul sa se extinda in aproape toata tara. “Inarmati” cu pancarte si lozinci dintre cele mai dure la adresa clasei politice, si in special a presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc, “viermii” adunati in zonele de protest din tara cer la unison demisia celor doi si alegeri anticipate. Nu sunt uitati nici membrii celorlalte partide, in special cei de la USL. Romania nu mai are incredere in partide si politicieni. Ei cei alegeri anticipate, dar atunci cand vor ajunge la urne se vor confrunta cu o noua problema: cu cine sa voteze?

Violentele din partea protestatarilor din data de 15 ianuarie, respectiv 19 ianuarie sunt si ele sub semnul intrebarii. Ciudat este faptul ca in timpul zilei oamenii sunt pasnici, isi striga durerea din suflet fara sa schiteze macar un gest de violenta si brusc, cu cateva momente inainte de a se da “stingerea” din partea jandarmilor, haosul se dezlantuie. Oare cine sunt cei care au venit in Piata Universitatii pusi pe scandal? Sa fie oare galeriile echipelor de fotbal, cum s-a spus inca de la inceput, care nu fac altceva decat sa se “antreneze” pentru prestatia lor de pe stadioane? Sau sunt pur si simplu oameni platiti, convinsi de catre puterea actuala, de catre opozitie sau poate chiar de catre jandarmerie, ca sa se denigreze imaginea romanilor iesiti in strada sa isi strige disperarea la care au ajuns dupa 22 de ani de democratie si furt din partea clasei politice.

Ludovic Orban si Dan Diaconescu au incercat sa se infilltreze in randul protestatarilor, insa au fost alungati de catre acestia. Neincrederea, nemultumirea si dezgustul oferit de catre clasa politica in ultimii 22 de ani i-a facut pe oameni sa refuleze asupra unui reprezentant al acesteia care a avut neinspiratia sa intre in mijlocul masei de protestanti, dar si asupra celui care isi doreste cu ardoare sa devina “liderul poporului asuprit de ciocoi”.

In ciuda frigului, a ninsorii si a viscolului, protestarii par hotarati sa isi duca misiunea “pana in panzele albe”. Ultimele zile au fost un adevarat test de rezistenta pentru cei ce se aduna pentru cateva ore sa isi strige nemultumirea fata de presedinte, guvern si intreaga clasa politica din tara. Cu cat cei vizati de protestatari se fac ca nu aud ca li se cere demisia cu atat inversunarea este mai mare. Sunt curioasa cine va ceda primul: grupul protestatar sau clasa politica? Daca demisiile nu vor aparea, ceea ce este deja un vis devenit imposibil, ce se va intampla cu romanii din strada? Vor iesi pana in momentul alegerilor care vor avea loc in toamna 2012? Vor gasi puterea sa iasa atatea luni de zile si sa indure nepasarea lui Boc si a lui Basescu? Abia astept deznodamantul acestei povesti…fara final.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: