Skip to content

Starurile de la Hollywood cu origini evreiesti S-au nascut si au cunoscut celebritatea pe tarim american

November 2, 2011

revista VIP, nr.30 – iulie 2008

 

CELEBRITATE. Si-au cistigat notorietatea si dragostea a milioane de oameni datorita rolurilor interpretate in filme care au fost nominalizate la Oscar si chiar au plecat acasa cu statuete. La implinirea a 60 de ani de la proclamarea independentei Israelului, va prezentam citeva dintre vedetele de la Hollywood care au origini evreiesti. 

Steven Spielberg, regizorul nr. 1 la Hollywood
Este cel mai de succes regizor de film de la Hollywood, iar printre actorii cu care a lucrat se numara si foarte multi evrei. Este cunoscut mai ales datorita filmelor science-fiction, precum E.T., Close Encounters of the Third Kind sau Jurassik Park. In 2009 va aparea pe piata cinematografica cu filmul numit Interstellar, care prezinta citeva dintre teoriile nedovedite ale lui Einstein.

Paula Abdul, un idol in anii ’80
Dupa ce a fost majoreta pentru echipa LA Lakers, Paula a devenit un star pop apreciat in anii ’80 de catre tinerii din intreaga lume. A cucerit publicul cu primul ei single, Straight Up, a cistigat un premiu Grammy, doua premii Emmy si multe premii MTV si a cochetat chiar si cu actoria, cel mai recent film fiind Robots, in care a dublat vocea pentru personajul Watch. „Putini sint cei care stiu ca ambii mei parinti sint evrei. Mama este din Canada, iar tatal meu din Siria“, a declarat cintareata, care a precizat, totodata, ca isi doreste sa viziteze Israelul.

Adrien Brody, un debut fulminant
A devenit cunoscut datorita interpretarii personajului principal in filmul Pianistul, regizat de Roman Polanski. Pentru acest rol, Brody a primit premiul Oscar, fii0nd astfel, la 29 de ani, cel mai tinar actor care a obtinut aceasta distinctie. A primit roluri in filme precum The Darjeeling Limited, Brothers Bloom, King Kong (cea mai noua versiune) si I’m Not Here, un film despre celebrul cintaret de origine evreiasca Bob Dylan. Adrien Brody provine dintr-o familie de evrei in care tatal a fost profesor de istorie si pictor, iar mama fotoreporter.

Goldie Hawn, de la dansatoare la actrita
A debutat in anii ’60 ca dansatoare in show-ul Laugh-In, iar mai tir­ziu si-a dat seama ca poate sa atraga aplauze pentru propriile performante ca actrita de comedie. Cele mai cunoscute filme in care a jucat sint Protocol, Wildcats, Overboard, House Sitter si Town and Country. Unul dintre rolurile de marca a fost cel al tinerei evreice care se inscrie in Armata americana, in filmul Private Benjamin.

Legenda unui nume: Paul Newman
Unul dintre cei mai cunoscuti actori de la Hollywood, Paul Newman, are la activ peste 75 de filme, unele dintre ele foarte apreciate. A jucat in diverse roluri, de la escroc, in The Hustler, cowboy, in Butch Cassidy and the Sundance Kid, pina la rolul unui acuzat nevinovat, in Absence of Malice si detinut, in filmul Cool Hand Luke. De-a lungul vremii, a fost distribuit alaturi si de alti actori evrei celebri. Unul dintre cele mai complexe roluri pe care le-a interpretat Newman a fost in filmul Exodus. Povestea este construita in jurul unui lagar de detinuti in timpul Holocaustului, ce incearca sa patrunda in Israel inainte de a deveni un stat. In timpul liber, Paul participa la curse de masini, dar se ocupa si de stringerea de fonduri penru tabara de vara deschisa special pentru copiii bolnavi de cancer.

Gwyneth Paltrow are 33 de rabini in familie
Este una dintre cele mai indragite si iubite actrite de la Hollywood. Cele mai cunoscute filme ale sale sint Shakespeare in Love, Iron Man, Two Lovers, Dirty Tricks, The Good Night si Running with Scissors. Se spune despre ea ca accepta atit de multe roluri intr-un timp atit de scurt deoarece vrea sa recupereze perioada in care s-a dedicat celor doi copii ai ei: Apple si Moses. S-a nascut intr-o familie cu 33 de rabini, iar despre tatal ei, Bruce Paltrow, spune ca este un evreu care emana caldura sufleteasca. „Atunci cind ti se spune ca esti cea mai buna persoana din lume, nu te mai sperie gindul sa incerci lucruri noi, pentru ca, oricite greseli ai comite, vei fi mereu iubit“, a declarat Gwyneth.

Kirk si Michael Douglas – traditie evreiasca din tata in fiu
Michael Douglas a jucat in filme precum The Santinel, Traffic, Wall Street, Basic Instinct sau The Perfect Murder. Impreuna cu tatal sau, Kirk Douglas, alt mare actor, a jucat in doua filme despre evrei. Primul a fost Cast a Giant Shadow, unde Kirk a interpretat rolul unui general american de origine evreiasca ce a ajutat Israelul sa cistige Primul Razboi de Independenta, in timp ce Michael era soferul unui jeep. Al doilea film, It Runs in the Family,
i-a adus pe cei doi in rolurile din viata reala, de tata si fiu. La implinirea a 50 de ani de la proclamarea independentei Israelului, Hollywoodul a organizat o petrecere televizata a carei gazda a fost chiar… Michael Douglas.

Elizabeth Taylor, cea mai pretioasa artista din lume
Nu s-a nascut intr-o familie de evrei, insa s-a convertit la aceas­ta religie pentru a se putea casatori cu Arthur Miller, un celebru scriitor si scenarist evreu. Liz Taylor este o adevarata legenda a cinematografiei, cariera ei fiind marcata de tragedie, succes, urcusuri si coborisuri. La 75 de ani, Elizabeth este cea mai apreciata actrita din toate timpurile. Printre filmele pe care si-a pus amprenta, se numara The Last Time I Saw Paris, Giant, Cat On A Hot Tim Roof, Who’s Afraid of Virginia Woolf, Butterfield 8 si The Timing of the Shrew. Filmul care i-a adus faima de cea mai bine platita actrita din lume a fost Cleopatra, acesta fiind, totodata, si cea mai scumpa pelicula produsa vreodata si care i-a adus un onorariu de un milion de dolari pentru rolul principal.

Advertisements
One Comment
  1. mariana permalink

    Elizabeth Taylor has been married to Arthur Miller (who was married to Marilin Monroe), but with Eddie Fischer, who was the father of Carrie Fischer, Princess Lea from Star Wars in 1977 ……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: