Skip to content

Margineanu: “Ma ingrozea ideea de nunta traditionala” Gore din Chitila nu s-a “dus cu capu”

November 2, 2011

revista VIP, nr.30 – iulie 2008

 

APARTE. Pe multi barbati ii sperie gindul sa mearga in fata altarului si sa-i spuna „da“ femeii iubite. Pe Mihai Margineanu nu casatoria in sine l-a speriat, ci traditiile romanesti, care trebuie respec­tate atunci cind te hotarasti sa faci pasul decisiv.
Ti-ai intemeiat o familie abia la 39 de ani, desi relatia cu Andreea dureaza de mult timp. Te-ai decis greu sa ajungi in fata altarului?
Pe mine nu ideea de familie ma ingrozea, ci faptul ca voi fi nevoit sa fac o nunta ca la romani, care implica trimiterea invitatiilor, cocarde, amenajarea mesei, tacimul si cit costa el, vinul de tara, vinul de la sticla, aperitivul, aranjamentul meselor, confirmarile invitatilor, cununia religioasa prea lunga, fotograful insistent de pe scarile bisericii, primirea cu sampanie, furatul, hora si tortul miresei (dupa cum vedeti, la nuntile romanesti totul este al miresei, mirele jucind rolul secundar!), aruncatul buchetului, naframa s.a.m.d. Un om normal se duce cu capu’ dupa o asemenea experienta.„Am mintit-o pe Andreea o luna“
Ati pregatit greu nunta secreta de pe malul marii?
Nu a fost greu! Greu este sa minti si sa nu uiti ce-ai mintit! Eu am mintit-o pe Andreea o luna. Restul… ce sa-ti zic… daca ai cu cine si pentru cine sa faci ceva, e simplu.
Ai declarat in trecut ca nu te vei casatori niciodata. Ce te-a determinat sa-ti schimbi decizia?
Am zis eu altele si mai grave decit asta! Motivul principal pentru care luasem o hotarire de unul singur, apropo de celibat, era legat strict de nunta si in niciun caz de lehamitea pe care o am fata de institutia numita „casatorie“. Femeile se vor neveste! Asa au impresia, probabil, ca dirijeaza mai bine atit viata lor, cit si pe cea a partenerului. Casatoria, in schimb, pentru mine a fost ca o declaratie de dragoste pe care am facut-o femeii pe care o iubesc. Altfel, daca nu exista chimie, iubire, respect, potriveala la pat, se duce dracu’ si insuratoarea.

„El bea cu vecinul Nicu, ea il insala cu soferul“
Certificatul schimba relatia dintre parteneri?
Actul ala e pentru prosti si pentru institutiile statului. In mod normal, nu ar trebui sa schimbe cu nimic relatia dintre doi oameni normali. In mod anormal, de cele mai multe ori, relatia se schimba in rau (el se apuca de table in parc, ea se ingrasa ca o vaca, el bea bere la meci cu vecinul Nicu, ea il insala la serviciu cu soferul de pe „papuc“). De putine ori, relatia poate sa infloreasca, iar in cazul meu pot spune ca a capatat o alta mireasma.
Care este rolul fiecaruia intr-o relatie?
E clar ca lumina soarelui ca intre femei si barbati exista diferente mari, anatomice, in special, si multe altele, in particular. Fiecare are un rol stabilit de miile de ani care au trecut peste noi. Femeia face copii si are grija ca ei sa manince si sa se imbrace adecvat cind ies afara, iar barbatul merge la vinatoare si aduce papa… sau invers!
Ce reprezinta familia pentru tine?
Pentru familia mea sint in stare sa devin si sa fac orice!
Cariera muzicala si viata de familie se impaca?
Nu au nicio legatura una cu cealalta.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: