Skip to content

Iglesias a dat nas in nas cu crocodilii sub soarele rosu al Africii de Sud Culisele unui turneu in jungla care l-a marcat pe regele muzicii latino

November 2, 2011

revista VIP, nr.29 – iulie 2008

 

JUBILEU. Legenda pop Julio Iglesias a ales sa-si marcheze aniversarea a 40 de ani de cariera intr-un mod cit se poate de inedit. Interpretul iberic sustine in aceasta perioada un turneu mondial, ale carui momente-cheie au fost concertele avute in Africa de Sud. Aici, starul latino a avut multe surprize, printre care si una sentimentala. 

In cele patru decenii ale carierei sale, Julio a ramas ne-schimbat, in ciuda trecerii anilor si a aparitiei noilor trenduri, pastrindu-si dorinta de a deveni din ce in ce mai bun. Toate astea, pentru pasiunea cu care se urca pe scena, sinonima pentru el cu viata insasi. Cu energia si cu vigoarea de care da dovada, Julio a reusit sa impresioneze miile de spectatori care l-au aclamat in timpul concertelor sustinute in Africa de Sud, la Johannesburg, Cabo City si Durban, spectacole la care biletele s-au vindut imediat.
Pasiunea lui Julio pentru experiente inedite este inepuizabila, astfel ca, dupa terminarea ultimului concert sustinut in Africa de Sud, artistul a renuntat la apartamentul de vis de la „Ramada“ (lant hotelier pe care Julio il prefera in fiecare turneu, asa cum au stat lucrurile si in Romania, cu ocazia concertului sustinut la Iasi) si a ales sa viziteze una dintre cele mai spectaculoase rezervatii, in defavoarea odihnei. Interpretul si-a dorit foarte mult sa traiasca experienta unui safari, in mijlocul salbaticiei.

„Linistea si pacea“ ascund fiarele imprevizibile
Thula Thula, care se poate traduce prin „liniste si pace“, a fost locul ales. Situat la mai putin de doua ore de Durban, tinutul l-a asteptat pe artist cu legendarii „cinci uriasi“, anume elefantii, rinocerii, leii, leoparzii si bivolii. Tabloul a fost completat de paminturile alunecoase, de copacii ale caror frunze-gigant, de culoarea portocalei, care mascheaza turmele de elefanti. Iglesias a dat nas in nas cu antilopele, cu crocodilii si cu hipopotamii ascunsi pe jumatate in riuri si lacuri si s-a lasat fascinat de magia celebrilor baobabi, numiti „elefantii copacilor“, ale caror trunchiuri pot avea un diametru de pina la 12 metri si a caror longevitate se masoara in sute de ani.
Experienta lui Julio s-a des­fasurat sub dogoarea razelor minunatului soare rosu african care inveleste parca jungla si al carui amurg ramine de neuitat pentru oricine il vede o singura data.
De altfel, „Safari“ inseamna in Swahili calatorie si reuneste experimentarea frumusetii naturii in modul pur al acesteia, cu supravietuirea in mijlocul salbaticiei, in epoca primitiva.

Vedeta latino a dansat cu bastinasii, pe ritmuri de tam-tam
Dupa ce a traversat kilometri intregi, transpirat si zdruncinat de masina de teren, din pricina drumurilor pline de pietris, Julio Iglesias s-a intors din jungla, admirind de pe marginea drumului casele din chirpici, acoperite cu paie. Noaptea, asternuta peste savana, racorise arsita din timpul zilei. Era timpul ca artistul sa se odihneasca in coloniile bastinasilor si sa rememoreze senzatiile tari traite peste zi. Iglesias s-a bucurat de atentia localnicilor, care, pe linga masa traditionala, i-au pregatit oaspetelui si un inedit spectacol de dans tribal, in ritm de tam-tam. Interpretul latino s-a alaturat bastinasilor si s-a lasat fotografiat, de parca ar fi fost unul de-al lor. Zicala lor, „hakuna matata“ (traieste si fii fericit), i-a transmis cintaretului optimismul si buna-dispozitie. Julio s-a imprietenit cu gazdele lui si a felicitat „bucatarii“, pentru serviciul lor impecabil.

Spaniolul a simtit Africa mai vie ca oricind
Se spune ca oamenii care traiesc o asemenea experienta isi doresc sa revina intr-un astfel de loc. Nu este doar un cliseu, ci rezultatul unor trairi de neuitat. Privelistea minunata, ramasa intiparita pe retina, stelele care par mai aproape ca niciodata de pamint, urletele hienelor si racnetele leilor sint atributele acestui loc viu, care te imbie, mereu, sa te intorci.
Legea junglei spune ca nu poti da uitarii farmecul ei. O parte din sufletul lui Iglesias a ramas in jungla care l-a marcat sufleteste si care, la rindul ei, a fost cucerita de vocea inconfundabila a cintaretului.
Din acest motiv, lui Julio nu i-a fost foarte usor sa-si ia ramas bun de la locuri si de la oameni, insa a promis ca se va intoarce anul viitor, impreuna cu sotia si cu mezinii familiei, pentru a se putea bucura si ei de minunatiile acestui loc magic.
Fie ca se afla la Punta Cana (Republica Dominicana), la Miami sau la Marbella, artistul simte in permanenta nevoia de a se intoarce in locul unde il asteapta sotia si copiii sai. Familia ii da puterea de a merge mai departe, precum si entuziasmul cu care izbuteste sa incinte milioane de oameni.
Pina atunci, Julio Iglesias se va bucura in continuare de turneul sau aniversar, sustinut in jurul lumii, mai ales ca, spun unele voci, la fiecare 30 de secunde, un om de pe planeta asculta una dintre melodiile spaniolului…

Sotia i-a interzis sa adopte un leu
Nu mai este un secret faptul ca Julio iubeste foarte mult animalele, in special ciinii. De altfel, el a plins dupa disparitia ciinelui sau, care i-a fost cel mai bun prieten… Probabil acesta este si motivul pentru care
s-a gindit, la un moment dat, sa adopte un pui de leu. S-a razgindit insa repede, iar la aceasta decizie a contribuit sotia sa, Miranda, pe care a consultat-o telefonic.

Africa de Sud i-a adus inca un disc de platina
Turneul aniversar al lui Julio cuprinde concerte sustinute pe teritoriul a cinci continente, ocazie cu care artistul continua sa incinte inimile fanilor sai, din peste 30 de tari. Acest turneu mondial se va incheia cu spectacole in Australia si Noua Zeelanda.
Succesele lui Julio Iglesias reprezinta un vis frumos pentru multi artisti, dar sint greu de atins. Artistul a vindut peste 250 de milioane de albume, care i-au adus de-a lungul carierei muzicale peste 2.600 de discuri de platina si de aur, performanta unica in industria muzicala.
Cel mai recent album al sau, Romantic Classics, a fost deja vindut in peste un milion de exemplare, lucru care i-a adus ibericului un nou disc de platina, oferit de casa de discuri „Sony“, din Africa de Sud.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: