Skip to content

BCR estimeaza o apreciere a leului intr-un ritm lent

November 2, 2011

bankingnews.ro – 01-10-2007

Economistul sef al BCR, Lucian Anghel a declarat ca exista posibilitateea aprecierii monedei nationale pe termen mediu, insa acest lucru se va intampla intr-un ritm lent. El a estimat ca la finalul anului in curs, raportul leu/euro ar putea sa se situeze undeva la nivelul de 3,30. “Un curs de 3,30 lei/euro este confortabil pentru banca centrala si ar permite acesteia sa isi atinga obiectivul de inflatie pentru 2007”, a adaugat Anghel.

BCR estimeaza ca aprecierea leului in ultima parte a anului nu va avea un curs linear, datorita volatilitatii cursului provocata de investitorii straini, dar si de problemele legate de lichiditatea pe pietele internationale.

Leul a inceput anul 2007 cu un start bun. Moneda nationala s-a apreciat in termeni reali cu 8,4% in prima jumatate a anului, in timp ce in termeni nominali a a avut un trend crescator pana la 6,6%, arata analistii BCR. Acest trend ascendent puternic al leului s-a datorat in principal datorita apetitului crescut al investitorilor straini pentru risc, ceea ce a dus la randamente ridicate ale operatiunilor interbancare si ale emisiunilor de titluri.

Stefania Cojanu

 

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: