Skip to content

FEMEIA – SCLAVA BARBATULUI IN MILENIUL III

September 25, 2011

Era o vreme cand ma uitam la filmele vechi si ma intrebam cum as fi rezistat sa traiesc acele vremuri cand femeia statea acasa sa aiba grija de treburile casnice si de copii, iar barbatul sa munceasca si sa isi permita orice tip de tratament cu femeia lui, pe principiul “sunt barbatul in casa asta si trebuie sa faci tot ce zic eu”. Si eram atat de fericita ca traiesc perioada emanciparii femeii, perioada in care barbatul si femeia, deopotriva, sunt egali nu numai in fata lui Dumnezeu ci si in cadrul societatii…

Dar viata ne ofera surprize. Placute si neplacute. Uneori chiar dezgustatoare. Mi se pare strigator la cer sa vad, inca, femei care trebuie sa traiasca dupa cum dicteaza barbatul din viata lor. Sa iau parte la spectacole grotesti in care barbatul comanda, femeia executa fara drept la replica, fara posibilitatea de a-si expune punctul de vedere. Mi se pare de-a dreptul infiorator sa vad barbati care striga in gura mare ca si-au permis sa isi tina partenera de viata cativa ani acasa, iar acum, cand este si ea angajata, sa se foloseasca de banii lor  cum doresc fara sa tina cont si de dorintele femeii.

Lipsa respectului de sine, lipsa nesigurantei pentru ziua de maine le face pe aceste femei sa depinda de barbat, sa accepte sa le faca toate poftele de la a-l servi cu mancare ca la restaurant la 12 noaptea sau chiar mai tarziu pana la a merge sa le cumpere tigari sau bautura la prima ora a diminetii cand inca zorii nu s-au ivit. Sunt femei care atunci cand vorbesc cu barbatii lor trebuie sa spuna doar “DA” la intrebari de genul: “Ai inteles? Tu pricepi ce spun eu? Bai, tu faci ca mine sau vrei sa ma enervezi? Esti batuta in cap, nu ti-am cerut sa imi spui ce gandesti, ti-am spus ce sa faci? etc,  sunt femei care accepta sa fie facute proaste, inculte, batute in cap pe principiul “trebuie sa imi ascult barbatul, daca fac de capul meu gresesc”. Sunt femei care sunt date afara de barbat din casa atunci cand ele nu mai au bani, si rechemate dupa trei zile cand trebuie sa isi primeasca CEC-ul de salariu. Sunt femei care accepta sa le fie batjocorita familia fara sa ia atitudine in fata barbatului de teama sa nu ramana singure. Sunt femei care spun “e normal sa sufar, asa e facuta viata, sa suferim noi femeile” de teama sa nu ramana singure.

Si totusi, suntem in mileniul III. O era in care femeia castiga mai bine ca barbatul, cand femeia munceste la fel de mult sau de greu ca barbatul, cand treburile in gospodarie se fac in doi si nu de unul singur pentru ca celalalt sa bea si sa fumeze.

Credeam ca epoca sclavagismului a trecut, insa a ramas acelasi, poate chiar mai rau decat inainte. Mai rau pentru ca acum, noi, femeile, avem resursele si mijloacele necesare de a ne impune in fata barbatului. Pentru ca femeia este o fiinta capabila sa gandeasca si sa actioneze conform propriilor idei. Femeia trebuie sa fie capabila sa treaca la un nivel superior mentalitatii ca trebuie sa se supuna barbatului si sa fie capabila sa isi expuna punctul de vedere in fata partenerului de viata fara teama si fara sa bata in retragere. Principiile expuse mai sus trebuie sa dispara cu totul din mintea si din vocabularul femeii. Altfel, vor ramane sclavele barbatului pe veci.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: