Skip to content

Protestele politistilor duc la demisii in Guvern

September 27, 2010

Protestele bugetarilor nu raman fara urmari. Dupa scaderea salariilor si politistii au fost afectati de aceasta masura de austeritate. Acestia au iesit saptamana trecuta in strada si au sperat ca, o data ajunsi in fata Palatului Cotroceni, presedintele Traian Basescu ii va primi la discutii. Nici gand, insa, de asa ceva. Politistii l-au numit pe Basescu “javra ordinara”, in timp ce asta din urma i-a acuzat pe cei care trebuie sa asigure ordine in tara de incalcare a legii.

Deranjat de atitudinea presedintelui si a premierului Emil Boc de a refuza escorta politiei in deplasarile oficiale, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga  si-a depus azi dimineata demisia. El a declarat ca si politistii au dreptul de a protesta, ca orice alta categorie de oameni, insa trebuie sa aiba in vedere si angajamentul pe care si l-au luat fata de tara. In plus, acesta a adaugat ca gestul politistilor nu trebuie sa se rasfranga si asupra celorlalti angajati din Ministerul de Interne.

Gestul lui Blaga ar putea fi preluat si de alti sefi din cadrul armatei: seful Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu, seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, Stefan Pop, si cel de la Departamentul de Ordine si Siguranta Publica, chestorul Dan Valentin Fatuloiu sunt urmatorii pe lista care ar putea demisiona din functiile pe care le detin daca situatia nu se remediaza.

Armata a fost candva aparatorul patriei, si recunoscuta ca atare. Salariile erau pe masura asteptarilor si era o onoare sa spui ca lucrezi in politie sau armata. Democratia a scos obligativitatea executarii stagiului militar de catre tinerii intre 18 si 26 de ani. Si a uitat si de sacrificiile pe care politistii le fac pentru stat. Astfel, politistii se afla si ei acum in categoria oropsita de bugetari, obligata sa manance doua mese pe zi, dimineata si seara, si atunci o cana de ceai cu doua felii de paine, ca sa le ajunga banii de datoriile lunare pe care orice om le are.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: