Skip to content

“Fata draga”, Madalina Manole, si-a intins aripile catre cer

July 15, 2010

Madalina Manole a decis sa puna capat relatiei cu viata pe pamant chiar de ziua ei, cand ar fi implinit 43 de ani. Eu, personal, refuz sa cred ca s-a sinucis, dar daca aceasta e varianta oficiala…o accept.

Am copilarit cu melodiile ei, si consider ca a fost, poate, una dintre vocile muzicii romanesti despre care presa nu a scris nimic de rau. A stiut sa se tina departe de scandaluri, si poate acesta a fost si motivul pentru care mass-media a ignorat-o destul de mult in ultima vreme. Adevarul e, ca “divele” muzicii romanesti, care au umplut mii de pagini de ziare la scurt timp de la lansarea lor pe piata media din Romania  cu scandaluri de tot felul, au meritat atentie sporita din partea presei. Muzica adevarata nu se mai vinde, nu se mai promoveaza, nici macar nu mai trebuie pomenita. Melodiile fara sens, cu versuri ce contin trei cuvinte de se repeta timp de 3-4 minute la rand prind mai repede in randul pustilor.

La unul dintre posturile comerciale de radio am auzit o remarca care m-a bulversat : “Noi difuzam muzica pentru tineri, Madalina Manole nu canta muzica pentru publicul nostru.” Oare cati tineri prefera sa asculte muzica veche? Oare cati tineri stiu ce inseamna muzica adevarata si o prefera celei la moda? Oare cati tineri asculta Mondial, Semnal M, Iris, Madalina Manole, Gabriel Cotabita, Catalin Crisan, Laura Stoica etc? Cu siguranta mult mai multi decat isi inchipuie ei, chiar si dintre ascultatorii fideli ai postului lor de radio.

Ma gandesc ca, poate, gestul de a se sinucide a venit tocmai din ignoranta cu care a tratat-o presa in ultima perioada… sau poate a avut probleme personale… Oricare ar fi adevarul, Madalina Manole a lasat multe regrete in urma, multe lacrimi varsate de cei care au iubit-o si o vor iubi neconditionat.

A mai murit o stea. O stea importanta in muzica romaneasca, din randul adevaratilor artisti romani care merita sa fie pomeniti si ascultati mereu.

Dumnezeu sa o odihneasca!

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a comment