Skip to content

Nebunia preturilor, a salariilor micsorate si a TVA-ului majorat

July 1, 2010

A inceput nebunia! Preturile au explodat, oficial de astazi, neoficial de cateva zile, iar Guvernul a decis ca, incepand cu data de 1 iulie 2010, sa fie majorat TVA-ul de la 19% la 24%, in speranta ca va putea acoperi “gaura de la buget” si isi va putea plati datoriile.

Majorarea TVA a creat panica si nebunie in mintea romanilor care s-au trezit si ei cu o “gaura” in buget, de circa 25% reducere din salariul de bugetar. Au data navala in hypermarket-uri, supermarket-uri, disperati sa isi cumpere produse mai ieftine, cel putin cu 5%, diferenta dintre tva-ul vechi si cel nou. Surpriza a fost, insa, de proportii in momentul in care au aflat si ca acestea au program redus, pana la orele 21.

In alta ordine de idei, comerciantilor lanturilor de supermarket-uri le-a mers bine. Au atins vanzari record pentru o astfel de perioada, desi astazi a cam “batut vantul” inauntrul lor.

Concluzia? Bugetarii de lux, vor continua sa “traiasca bine”, caci asa le-a urat presedintele in functie la alegeri, iar “sclavii” patriei vor muri de foame, vor ajunge pe strazi si vor deveni ierbivori.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: