Skip to content

LA MULTI ANI!, copilule din 2010!

June 1, 2010

Copilaria este, poate, cea mai frumoasa perioada din viata fiecaruia dintre noi. Privind in urma, imi doresc sa fiu din nou copil, dar nu in vremurile de acum, ci in perioada de odinioara.

1 Iunie era sarbatorit cu mare fast. Desene pe asfalt in curtea scolii, concursuri cu premii, iesiri in parcuri de distractii, la teatru ori cinematograf. Dar cine isi mai aduce aminte de asta? Nostalgia copilariei pierdute, furate de democratia postdecembrista va ramane vesnic vie in sufletul meu si al tuturor celor care au stiut sa copilareasca cu adevarat.

Jocurile fascinante ale copilariei mele si a celor din generatiile apropiate mie, au fost spulberate de vant, au fost inchise in cufere, iar cheia de la lacatul care ar putea sa le deschida a fost aruncata in mare. In marea de noroi in care ne-am afundat.

Cu toate astea, La Multi Ani!, copilule din 2010! Sa cresti frumos – admirand “vedetele” retusate pe calculator, sanatos – cu mancarea de la Mc, destept – cu jocurile de la calculator, sa socializezi cu lumea – online, pe facebook, caci realitatea  e prea crunta, sa profiti de jocurile copilariei tale – de la playstation.

Cam asta inseamna copilaria mileniului trei. Cine isi mai aduce aminte de coarda, elasticul, frunza, sotronul, tara tara vrem ostasi etc, si cate altele au mai fost si am inventat pentru a ne face zilele vesele, pline de culoare si energie?

La Multi Ani!, copilule din 2010! Si nu uita sa zambesti. Fiecare clipa care urmeaza poate sa fie mai rea decat cea care tocmai a trecut.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: