Skip to content

Sa traim…de pe-o zi pe alta!…

May 8, 2010

“Sa traiti bine!” s-a transformat dintr-o data in cenusa. Se pare ca norul cenusiu provenit de la explozia unui vulcan din Islanda nu a afectat doar traficul aerian, ci si … mintea politicienilor din Romania. Ca si zmeii din basme, acestia ce viseaza noaptea vor sa puna in aplicare ziua. Si culmea!… chiar le reuseste. Pentrru ca traim intr-o poveste cu final surprinzator de nefericit.

Romania se scalda intr-o mare. Dar nu Neagra, pe care vrem sa o vizitam vara sa ne racorim (mai ales la buzunare), ci o mare de datorii. Iar acum a ajuns-o cutitul la os si saraca, nu stie cum sa faca sa scape de ghearele Necuratului. Cica al’ de dinainte ar fi vinovatul crizei de acum, insa parerea mea, unul singur e Necuratul care a pus stapanire pe tarisoara de la revolutie pana in zilele noastre.

Datori vanduti la FMI, parlamentarii in frunte cu “dictatorul” Base s-au gandit ce s-au gandit (probabil printre reprizele de somn din scaunele confortabile de la Parlament, sau in pauzele de tigara), dar nu prea mult, si au hotarat ca romanii – bugetari, pensionari, someri, cei care primesc ajutoare sociale, copii cu alocatii etc -, au prea multi bani in buzunar si ar fi bine sa mai dea si statului. 25% salariatii, 15% restul. Adevarul e ca, 700 de lei o pensie dupa 40 de ani de munca e prea mult. Asta ca sa nu mai vorbesc de cei care au venituri mult sub medie, chiar si sub 100 de lei pe luna.

Fericiti sunt cei care muncesc la patron. Sau “la negru” cum se spune despre cei care lucreaza illegal, fara carte de munca, fara sa contribuie la bugetul de stat aruncat de “bugetarii de lux” pe te miri ce extravagante “necesare” tarii. Macar acolo stii ca muncesti ca un sclav, iei un salariu nici mare, nici mic, dar macar te ajuta sa traiesti cu o idee mai bine decat bugetarii de rand. Si ce e mai important, nu au cum sa iti ia cei 15% din … ce nu declari ca obtii la venit.

Vorba unei batrane: ”O sa ajungem direct sub pamant!”

Chiar asta, cred, ca este si scopul. De ce sa mai plateasca statul pensii? Marim varsta de pensionare la 70 de ani, moare omul la locul de munca iar cotizatia pentru pensie le ramane lor.

Asa, ei “traiesc bine!”, noi, muritorii “traim de pe o zi pe alta!”

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: