Skip to content

Roman sa fii, in Italia sa nu pleci

April 13, 2010

Roman sa fii, in Italia sa nu pleci! Iata cum ar trebui sa sune anunturile de angajari pentru Italia oferite romanilor ce cauta un trai mai bun pe meleaguri straine. Italienii ma socheaza din ce in ce mai mult in ultima perioada. Sunt un popor discriminator, care fac diferente intre oameni, mai ales intre conationali si romani. Ar trebui sa le fie rusine de ei insisi, de faptul ca sunt oameni, ca sunt o tara europeana, ca traiesc in mileniul trei, intr-o perioada in care diferentele de varsta, rasa, culoare, nationalitate nu isi  mai gasesc impedimente pentru a se uni. Dar vorba ceea, cand rusinea s-a impartit,italienilor nu le-a mai ramas.

Comunicatul de mai jos este preluat de pe site-ul Agentiei de Presa Asii Romani, o agentie de presa pentru romanii din diaspora.Trebuie citit cu mare atentie, iar cei care intentioaneaza sa plece peste hotare, in Italia mai ales, ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a face acest pas.

Comunicat de presă: român dizolvat în acid

Ultima actualizare în Luni, 12 Aprilie 2010 15:48 Scris de Aşii Români Luni, 12 Aprilie 2010 15:48

Articolul a fost afișat de 60 ori.

politia_italiana

“Un român dizolvat în acid… dar, a furat …ruşine mass-mediei italiene”

“Este şocant modul în care mass-media italiană trateazã ştirile atunci când victimile sunt străini, în special români” – este plângerea deputatului PD, Guido Melis, preşedinte al Grupului Interparlamentar de prietenie “Italia-România” împreunã cu un grup de asociaţii româneşti şi cu Partidul “Identitatea Româneascã”.

“Este suficientã ca mãrturie teribila veste din ultimele ore: la Frosinone, datorită unei anchete a carabinierilor, s-a dovedit că,înainte de crima Reggiani, un italian a ucis un român şi l-a dizolvat în acid. Ne aşteptam la luãri de pozitie unanime, anchete jurnalistice,interviuri, Talk-show-uri pe aceastã temã. Însã nimic din toate acestea. Ştirea (nu se poate ascunde, chiar dacă telejurnalele Mediaset au reuşit sã o ignore) este pusã în pagină, dar bine camuflatã. Iar unele ziare (Il Giornale, Il Messaggero) adaugă faptul că românul a furat motorina criminalului italian. Deşi acest lucru nu a fost dovedit.
Dar chiar dacă lucrurile s-ar fi desfãşurat astfel, cu ce anume s-ar fi schimbat situaţia ? Poate acest lucru justifica o omucidere?”- se intreabă Partidul românilor din Italia, reprezentanţii asociaţiilor deromâni din Italia şi deputatul Melis.

“Nu este prima dată când presa italianã manipuleazã grosolan ştirile. S-a întâmplat şi in cazul Andreea Sutic, tânãra de origine română împuşcatã în faţa fiul ei în varsta de 4 ani, când mass-media italianã a vorbit despre sex şi şantaj, în schimb victima depusese nenumărate plângeri pentru hărţuire sexuală împotriva angajatorului său. Din nou aceeaşi poveste: în cazul în care monstrul este de origine română şi victima de origine italiană totul se amplificã, însã dacă se întâmplă opusul tratamentul este diferit.
Iatã modul în care zi de zi, ştire dupã ştire, presa italianã îşi informeazã publicul cã nu toate crimele şi nu toti asasinii meritã acelai tratament. Depinde de naţionalitate. O presã care trateazã episoadele de delincventã cu douã mãsuri în functie de originea pãrtilor implicare nu este demnã de o tarã civilizatã . Ne aşteptam un minim de respect fatã de victime “- se aratã în încheierea comunicatului.

Dep. Guido Melis
Presedinte al Grupului Interparlamentar de Prietenie “Italia-Romania”

Mihai Muntean
Secretar National al Partidului “Identitatea Romaneasca”

Av. Giancarlo Germani
Presedinte al Partidului “Identitatea Romaneasca”

Alina Harja
Presedinte a Asociatiei “Amici della Romania”

Horia Corneliu Cicortas
Presedinte al Forumului Intelectualilor Romani din Italia

Iulian Manta
Presedinte a Asociatiei “Vocea Romanilor”

Monica Mitrica
Vice-Presedinte a Asociatiei “Vocea Romanilor”

Mihaela Giurgea
Presedinte a Asociatiei “Italia-Romania pentru Integrare si Dezvoltare”

Elena Lechea
Presedinte a Asociatiei Asistentelor Medicale Romance din Italia

Silviu Ciubotaru
Presedinte a Asociatiei “Noi Suntem Romani”

Av. Federico Zinna
Presedinte a Asociatiei “Partenope Dacia”

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: