Skip to content

Rezultate la alegeri

December 6, 2009

Se pare ca romanii au ales. Eu sper, inca, intr-o schimbare a rezultatelor partiale. Si nu.  Nu cred in sondaje de opinie. Pentru ca, conform Constitutiei Romaniei inca in vigoare, violarea, prin orice mijloace, a secretului votului se pedepseste cu amenda, iar daca fapta a fost comisa de un membru al biroului electoral al sectiei de votare, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi. Nu stiti ce presedinte este Mircea Geoana? Credeti ca este un om mai cinstit decat Traian Basescu?

Ascultati aici.


Geoana a venit cu lectiile total nefacute la marea dezbatere avuta impreuna cu Basescu in urma cu cateva zile.


Oare pe ce criterii se vor alege famiile “avute” si cele “neavute” pentru acordarea alocatiilor de stat departajate copiilor din aceste familii?

Conforma realitatea.net, declaratiile celor doi candidate aflati in lupta finala pentru fotoliul prezidential au fost:

< “Un amărât de ţăran care trebuie să-şi facă dreptate pentru 3 pogoane de pământ nu are nicio şansă să aibă acces la justiţia din România”, a spus Mircea Geoană, reluând teza că va asigura independenţa justiţiei, fără interferenţe politice. “Fără dosare politice, dle Băsescu”, i s-a adresat contracandidatului său.

În replică, Traian Băsescu a spus că lupta împotriva corupţiei a fost una din temele campaniei sale din 2004 şi că, statistic, se poate spune că în prezent există 20 de dosare de foşti miniştri şi parlamentari care sunt în instanţe, dar că victoria în lupta împotriva corupţiei, dincolo de faptul că s-a înfiinţat ANI, a fost faptul că în mandatul său nu s-a mai auzit de nicio privatizare frauduloasă. “Nu aţi mai auzit nici de Petrom, nici de Alro Slatina, nici de Rodipet privatizate de nu ştia nimeni când şi cum. Pentru acest lucru sunt mulţumit”, a spus Băsescu.>

<“Suntem educaţi în Occident, credem în alte valori. România este cea mai coruptă ţară din Europa”, a spus Geoană.

Replica lui Traian Băsescu nu a întârziat: “Eu n-aş vorbi atât de urât de ţara mea, în condiţiile în care sunt ţări în care s-au prăbuşit sisteme bancare din cauza corupţiei”.>

<“Nu am avut niciun fel de ezitare să spun da, orice ministru care trebuie să meargă în faţa procurorului şi înceapă urmărirea penală să plece din Guvern”, a spus Băsescu.

Întrucât Mircea Geoană a intervenit şi comentat că Elena Udrea şi Monica Iacob Ridzi sunt în continuare “bine mersi”, Băsescu a răspuns că fostul ministru al Tineretului a plecat din Guvern şi că are aviz de începere a urmăririi penale. “Dar v-aş întreba ce faceţi cu Adrian Năstase, că-l apăraţi de doi ani… Nu daţi lecţii, dle Geoană, românilor”, i s-a adresat Băsescu lui Geoană. >

Geoana a primis ca, in cazul in care va fi presedinte, va chema lunar liderul PDL la Cotroceni pentru a purta disctutii despre probleme Romaniei? Oare se va tine de cuvant?


Un punct important atins in dezbatere a fost cel al mediului rural.Cine a atins punctul pe I in raspunsul la intrebarea “De ce nu il votez pe contracandidatul meu?”:


Ce voi face in cazul in care Mircea Geoana alegerile? Imi voi depune dosarul pentru emigrare. Nu doresc sa locuiesc intr-o tara controlata de hoti, comunisti si mincinosi. Dintre doua rele, trebuie sa o alegi pe cea mai putin rea. Ori, sa iti alegi ca presedinte un om care face parte din partidul care a comandat o revolutie, care a spus ca militeaza pentru un trai mai bun al poporului, dar a facut-o pentru sine, un om care a dus tara, impreuna cu partidul sau,  spre privatizare totala si o cadere in impas, in criza economica cu mult inainte de a fi declarata oficial, inseamna sa nu iti pese de viitorul tau, al copiilor tai, al tarii in care te-ai nascut si in care locuiesti.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: