Skip to content

Spaga la alegeri

November 22, 2009

De ceva vreme, se stie, ca inainte de alegeri, principalele partide politice (PNL, PSD, PD-L) ies in fata natiunii cu fel si fel de promisiuni, dar si… spaga pentru un vot in plus.

Nici anul acesta, la prezidentiale, nu a fost altfel. Asa ca, oamenii partidelor politice au iesit la atac. Din surse sigure, in jud. Ialomita, PSD si-a trimis oamenii in fiecare sat, la fiecare poarta si le-a oferit oamenilor sume cuprinse intre 20 si 100 de lei pentru un vot. Acelasi lucru s-a intamplat in ziua alegerilor in comunele limitrofe ale Capitalei, unde, la Bragadiru, PNL le-a oferit oamenilor bani in schimbul votului pus pe sageata albastra, precum si…paturi. Electorale, bineinteles.

In toata tara, oamenii au primit bani, au fost transportati gratuit spre si de la urnele de vot, desi nici macar nu au putut retine numele candidatului pe care sa il voteze, ci doar insemnul partidului pe care urma sa puna stampila. Oare ce pazesc autoritatile de nu iau masuri? Eu una, as anula aceste voturi, as prelungi campania electorala sau…mai rau… i-as acorda inca un mandat de 5 ani actualului presedinte. Asta ca sa le fie invatare de minte celor care ofera mita pentru un vot in plus, dar si celor care voteaza in necunostinta de cauza.

In alta ordine de idei, abia astept sa aflu care a fost procentul de prezentare la urnele de vot dintre cetatenii cu drept de vot. Pentru europarlamentari s-au prezentat doar 5%, irelevant avand in vedere ca a trebuit sa ne alegem oamenii care sa ne reprezinte cu mandrie si decenta in Europa. Unde a fugit spiritul civic al oamenilor? Sa fi fost furat de catre politicieni in ultimii 20 de ani? Oare cati ani ne vor trebui sa ne revenim, sa participam in numar cat mai mare la astfel de evenimente?

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: