Skip to content

Eu cu cine votez, monser? Promisiuni electorale

November 18, 2009

Promisiunile electorale sunt multe si interesante. Care mai e care se da cocos, dar tare mi-e ca nici gaini multe nu prea sunt.

Sa ii luam pe rand.

 1. Crin Antonescu, din partea PNL asre un slogan care ar atinge la suflet pe oricine, daca nu s-ar stii ca asa ceva le lipseste cu desavarsire celor din clasa politica: ”ROMANIA BUNULUI SIMT!” de altfel el promite ca va scoate tara din criza, ca va opri risipa banilor publici cu masuri si priiecte populiste, ca va face tot ce ii sta in putinta pentru modernizarea invatamantului, care si asa, e luat cam in gluma de toti ministrii care se perinda prin jurul lui.
 2. Traian Basescu, presedinte in functie, inca, are un slogan simplu, care nu spune nimic deosebit: ”BASESCU PENTRU ROMANIA!” dar pentru cine s-ar fi crezut ca va candida? Pentru Rusia? In fine, are si el promisiunile lui, de la punctul culminant economic cu care ne confrunta,criza, pana la cresteri salariale, cresterea varstei de pensionare si egalizarea varstei de pensionare la barbati si femei, precum si reformarea sistemelor sanitar si invatamant.
 3. Gigi Becali, eternul razboinic al Romaniei, are un slogan tipic lui: “CREDINTA,NADEJDE SI DRAGOSTE!”. Swe doreste a fi un bun credincios, si poate ca este, in felul lui, doar ca ii place sa fie in centrul atentiei mult prea mult atunci cand e vorba de a face cte de caritate. Ce promite el? Ca nu va legalize prostitutia, drogurile sin ii nu va fi de accord cu pasapoartele biometrice, in schimb vrea sa desfiinteze sex-sho-urile si…casino-urile, straniu lucru, mai ales ca este un impatimit al jocurilor de noroc.
 4. Remus Cernea, candidat din partea Partidului Verde, are un slogan interesant: “GANDESTE INDRAZNET!”. Adevarul ca, la cum arata, si s-a imbracat pentru dezbaterea publica difuzata concomitant pe TVR1, A3 si Realitatea TV, nici nu ai putea sa nu te gandesti ca este un viitor posibil presedinte indraznet. El doreste sa scape tara de coruptie?, considera ca interesul public este prioritar, iar in ceea ce priveste prostitutia si drogurile usoare, nu crede ca inchisoarea este o solutie pentru a scapa de aceste doua fenomene.
 5. Mircea Geoana, pionul din echipa primarului “care este”, Marean Vanghelie, este de parere ca “INVINGEM IMPREUNA!”. Impreuna …cine? Noi, poporul si cu ei, sau ei, politicienii?raspunsul e de la sine inteles, asa se intampla de 20 de ani, si nu sunt semen ca s-ar schimba ceva la alegerile acestea. In ceea ce priveste priomisiunile, aceleasi ca si principalii lui contracandidati, Basescu si Antonescu: criza, pensii, salarii, sanatate etc.
 6. Ovidiu Iane, un cvasinecunoscut care a stat pentru putin timp si la inchisoare sub acuzatia de “raspandire de informatii false” in dosarul Armaghedon, privind averea premierului din acea perioada, Adrian Nastase, e de parere ca e nevoie de ”O NOUA FORTA PENTRU O ROMANIE CURATA!”. Planurile sale electorale se indreapta doar catre sectorul agricol si turism unde doreste sa faca investitii massive pentru folosirea energiilor regenerabile, dar se gandeste si la scutirea de taxe si impozite a IMM-urilor care folosesc aceste resurse energetice regenerabuile,
 7. “HUNOR KELEMEN SPUNE PE BUNE”, sustine candidatul din partea minoritarii maghiare din Romania. Promisiuni nu face, insa s-a remarcat pe scenapolitica din tara noastra cu initiative de a scadea varsta minima legala pentru vot de la 18 la 16 ani. Eu propun sa votam inca din clasa I, la 7 ani, doar e vorba de viitorul nostru, nu?
 8. Gheorghe Eduard Manole promite ca “VA DAU TARA INAPOI!”. Ori tara ne apartine, doar ca este condusa de cine nu trebuie.Din fericire, nu mai avem de-a face cu turcii care vor sa ne cotropeasca tara si nici altii nu ne-au decrat razboi de cucerire.
 9. Sorin Oprescu, se crede pe stadion. “HAI ROMANIA!”, hai, hai…dar totusi mergem la vot, nu pe stadion sa sustinem echipa nationala. Ori, romanii, prostimea, ca sa folosesc un cuvant folosit in trecut pentru oamenii de rand, nu trebuie confundati cu niste suporteri care merg pe stadioane, injura, aclama, vandalizeaza, distrug si se iau la bataie in caz ca “echipa favorita” pierde meciul. Mai degraba aceste lucruri sunt alabile pentru cei care acum lupta pentru “cucerirea” fotoliului prezidential.
 10. “E TIMPUL SA FIM IMPREUNA!”, asta ne indeamna candidatul din partea etniei rrome, Constantin Ninel Potarca,  insa nu am inteles prea bine …unde? In dezbaterea televizata de pe 18 noiembrie spunea ca vrea sa ii pun ape rromi la munca. Dar la ce fel de munca? Ca ei cunosc un alt sens al acestui cuvant.
 11. Presedintele Partidului Alianta Socialista, Constantin Rotaru, isi imagineaza “O ROMANIE A MEA, A TA SI A NOASTRA!”. Are dreptate intr-o privinta: cu totii ne gandim in fiecare zi ca ceea ce traim in prezent, e mai bine decat ce va fi poate, chiar maine.
 12. Corneliu Vadim Tudor pare ca este intr-un impas…electoral, cu siguranta.”. “SALVATI ROMANIA! SOS POPORUL ROMAN!” din pacate, adevarul crunt este ca nimeni nu ne poate scapa de acei demnitari care promit marea si sarea, in momentul in care ajung in postura de a ne demonstra ca intr-adevar EI POT, uita, si vin cu fel si fel de minciuni menite sa amageaca poporul roman pana cand il adduce istadiul de a uita acele promisiuni pe care le-a asteptat sa se indeplineasca.
Advertisements
One Comment
 1. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: