Skip to content

Eu cu cine votez, monser?

October 28, 2009

Campanii prezidentiale 2009

A inceput lupta pentru fotoliul presidential. Din nou avem pe strazi corturi electorale, afise, bannere, spoturi publicitare electorale, dar mai ales…PROMISIUNI.
Cine sunt candidatii?

1. Constantin Ninel Potarca, un candidat independent ce detine in prezent functia de presedinte al patronatelor oamenilor de afaceri de etnie rroma.
2. George Becali, eternul razboinic al luminii, acel binefacator al populatiei in fata camerelor de luat vederi ale presei, un patron de club sportiv care schimba antrenorii echipei mai des ca propriile sosete.
3. Hunor Kelemen, un ungur ce detine functia de deputat in judetul Harghita si membru al Biroului Permanent al Parlamentului.
4. George-Crin-Laurentiu Antonescu, actualul presedinte la PNL si membru al Senatului.
5. Corneliu Vadim Tudor, un scriitor, politician si jurnalist roman, fondatorul si presedintele PRM, care la un moment dat si-a luat un avant mare in a deschide o televiziune.
6. Mircea-Dan Geoana, senator si presedintele celui mai vechi partid politic din Romania: PSD.
7. Ovidiu-Cristian Iane, detine functia de director la Indaco Systems, insa a cunoscut “lumina reflectoarelor” in 2002 cand a fost arestat pentru faptul ca a facut public un dosar privind averea lui Adrian Nastase.
8. Sorin Mircea Oprescu, nu are nevoie de prea multa prezentare, in conditiile in care detine in prezent functia de primar al Capitalei.
9. Remus Florinel Cernea, presedinte executiv al Partidului Verde, proaspat intrat in lumea politica. Cernea este activist civic, fiind presedintele Asociatiei Umaniste Romane si, timp de cinci ani, directorul executiv al asociatiei Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta. De asemenea, este cel mai tanar candidat la cea mai inalta functie in stat, avand doar 35 de ani.
10. Constantin Rotaru, Presedintele Partidului Alianta Socialista din 2004, fost deputat PSM (Partidul Socialist al Muncii) in legislatura 1992-1996.
11. Gheorghe Eduard Manole, un independent om de afaceri, devenit cunoscut dupa ce a candidat la alegerile prezidentiale din noiembrie 2000, cand a obtinut putin peste 1% din sufragii.
12. Traian Basescu, actualul Presedinte al Romaniei.

Astfel, avem parte si de promisiuni destul de interesante, una dintre ele apartinand candidatului PNL, Crin Antonescu, care ARE solutia pentru a iesi din CRIZA. Ori daca el chiar detine acea magica formula de a scoate tara din criza, de ce nu a pus-o in aplicare pana acum, pentru a da motive REALE romanilor de a-l vota ca Presedinte?
Il mai avem pe Becali, care nu e capabil sa conduca un club sportiv, dar are pretentii la fotoliul prezidential. Mai avem un reprezentant al rromilor, care poate, va da si mai multa libertate cetatenilor acestei etnii sa savarseasca infractiuni, avem un Geoana care ofera cadouri si bani pentru a fi votat, chiar le asigura oamenilor transportul pana la sectia de votare, numai sa se asigure ca stampila va fi pusa pe numele sau, un medic, actual primar, care a promis si nu a facut mai nimic, un ungur, si patru candidati cvasi-cunoscuti de catre cetateni. Si, era sa uit, il avem pe Basescu, care o data s-a salvat din ghearele dusmanilor sai. Mai spera el la o astfel de salvare si a doua oara?
Oare incotro se indreapta aceasta tara democrata, dar care a inteles prost democratia in urma cu 20 de ani?
Se anunta o lupta interesanta, replica dure adresate de candidati la adresa contracandidatilor sai, in special la adresa actualului presedinte. Iar noua ne ramane un singur lucru de gandit. Vorba lui Caragiale, “Eu cu cine votez, monser?”

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: