Skip to content

Pro si contra prostitutiei si a drogurilor

October 27, 2009

Despre droguri si prostitutie s-a tot scris, se scrie si se va mai scrie inca 1-2-3 milenii de acum inainte. Nu e nimic nou in faptul ca tot mai multi tineri, copii si adolescenti , scapati de sub stricta supraveghere a parintilor, recurg la un alt mod de a-si petrece timpul, un mod care le ofera oportunitatea de a vedea lumea cu alti ochi. Germania, Marea Britanie, Elvetia, Austria, Portugalia, Spania, Belgia sunt cateva din tarile europene in care astfel de practice sunt legale si nu sunt blamate.
Sa privim lucrurile dintr-un alt punct de vedere, altul decat cel al ortodoxismului.

1. DROGURILE. Drogurile usoare nu sunt atat de periculoase precum celelalte. Faptul ca ele vor fi legalizate, ca se vor infiinta drogherii unde se vor comercializa “ierburile”, nu inseamna decat o crestere economica – sumele ce se invart in lumea trafiantilor si a consumatorilor sunt imense -, dar se vor crea si locuri de munca noi, iar consumul va fi tinut (sper) sub control. Anunturile chioscurilor ca nu vand tigari si bauturi alcoolice copiilor sub 18 ani, nu sunt valabile peste tot. sunt afisate doar de dragul de a fi “in legalitate”, orice pusti de 4-5 ani putand cumpara astfel de produse sub pretextul “ ma trimis mami si tati”. Plus de alta, multe dintre aceste droguri, sunt si medicamente, folosite in tratarea unor diverse boli (ex.Alzheimer). Neconsumate in cantitati mari si ocazional, dependenta nu isi va putea face loc in viata celui care le va consuma, asadar nu exista nici un pericol.

2. PROSTITUTIA. Protitutia legala a fost, este si va fi cea mai veche (si banoasa) mesrie din lume. Nimic si nimeni nu va impiedica “fetitele” sa isi faca treaba. Insa ce se intampla daca, in loc sa te astepte la coltul strazii, le vei gasi intr-ul bordel amenajat, iar siguranta ca nu te vei imbolnavi de una dintre bolile cu transmisie sexuala (BTS) va creste? La fel ca si la droguri, se vor crea noi locuri de munca (mai ales clinici de specialitate unde vor fi tratate si tinute sub spraveghere), dar si bugetul tarii va creste considerabil, deoarece practicantele vor fi platitoare de taxe si TVA pentru serviciile prestate.

CONCLUZIE. Pe noi, romanii, nu ar trebui sa ne preocupe atat de mult faptul ca se legalizeaza comercializarea sexului si a drogului, cat faptul ca se “scapa” prinderea traficantilor de droguri si de carne vie.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: