Skip to content

Razboiul pentru suprematie

October 1, 2009

Nu vreau sa se spuna despre mine ca as avea o culoare politica. Nu tin cu nici un partid, insa am o aversiune fata de PSD inca de cand ma stiu (de fapt de cand s-a format acest partid).
Astazi, s-a intamplat un lucru bun, in tara asta, dupa 20 de ani de asteptare: guvernul este majoritar in favoarea partidului aflat la putere (presedinte si premier). Nu tin cu PD-L, insa mi se pare normal, constitutional si mai ales POLITIC, ca in Guvernul si in Parlamentul unei tari majoritatea sa fie formata din membrii ai partidului din care face seful statului. Acum nu trebuie decat sa demonstreze ca au meritat sa obtina acest lucru.

Felicit PSD. Mai cu seama pe liderul lor, Mircea Geoana. Pentru prima data, il vad tinandu-se de cuvant. Toti ministrii social-democrati si-au dat demisia si s-au retras de la putere.

Intr-adevar, infractionalitatea in Romania a crescut foarte mult, insa consider ca premierul ar fi trebuit sa ii atraga atentia asupra acestui lucru lui Nica, inainte de a lua decizia remanierii lui. Sunt de acord, insa, cu faptul ca, in alitate de ministru de interne, nu poti arunca o declaratie de genul pregatirii unor posibile fraude electorale, fara temei.

Razboiul pentru suprematie dintre PD-L si PSD s-a terminat cu victorie pentru cei dintai, pentru moment. Eu i-as fi trimsi la plimbare pe social-democrati inca de cand acestia au fost impotriva taierii a 20% din salariul lor, al demnitarilor cu salarii si sporuri salariale colosale, inimaginabile pentru modul de trai din tara. Pentru acest lucru, eu una, am vrut sa ii vad la pamant, fara sa mai detina controlul asupra deciziilor importante pentru tara.

Adevaratul razboi abia a inceput, insa. Luna aceasta va incepe batalia pentru suprematie pentru urmatorii cinci ani. Neoficial, aceasta a inceput inca de acum un an, sau mai bine zis, inca de acum cinci ani, cand Traian Basescu a obtinut fotoliul prezidential. Daca vor dovedi in putinul timp ramas la dispozitie ca merita sa ramana la conducere, PD-L are toate sansele sa castige dreptul de a conduce inca cinci ani tara. Altfel, as vrea sa vad pentru prima data in aceasta tara democratica, un vot politic din partea cetatenilor. Votarea aceluiasi partid politic la Presedintie, Guvern si Parlament.

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: