Skip to content

Decenta in Romania

August 3, 2009

Romania cu siguranta tara tuturor IMposibilitatilor.Astazi am aflat cu stupoare care este suma minima cu care un om poate trai decent in Romania. 200 de lei. Cu atat un om poate trai decent la bloc, sa isi plateasca darile catre stat, sa manance, sa se imbrace si sa isi plateasca si telefonul devenit de mult un bun necesar si nu un lux.
Alesii nostrii au salarii de peste 6000 de lei, uneori depasesc chiar si 10-20.000 lei, insa ar fi o tragedie sa li se taie un 20% din salariu. Din contra, pentru ei salariul ar trebui sa fie si mai mare.
Un om obisnuit munceste 40 de ani din greu, si se alege la final cu o pensie de doar 770 de lei, din care trebuie sa isi intretina si unul, doi membrii ai familiei. Conform legilor, chiar se poate trai din acei bani, trei persoane. Oare pana unde poate ajunge ipocrizia celor alesi sa ne conduca?
In curand va incepe campania pentru presedintie. Vor avea oare bani pentru a-si face campanii somptuoase? Raspunsul este unul de la sine inteles.
As vrea ca politicienii sa incerce sa traiasca cu salariul minim pe economie, de 650 de lei, o luna de zile. Sa manance, sa isi plateasca intretinerea, ratele la banci, factura la telefon etc.
Vor reusi ei oare, in conditiile astea, sa descopere care e limita traiului decent in Romania? Vor vor continua sa vorbeasca despre salarii “decente” care sa se afle sub pragul de 1000-1500 de lei?
Cu siguranta nu vor constientiza tragicul adevar cu care se confrunta populatia, de aceea nu-mi ramane decat sa spun un lucru:”Iubesc Romania, dar vreau sa emigrez!”

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: