Skip to content

Sanatate, ca-i mai scumpa decat toate!

July 19, 2009

Asa ar trebui sa se reformuleze celebra zicatoare din popor. Ultimele barfe aparute in presa in ultima perioada, romanilor cu punga subtire le va fi din ce in ce mai greu sa mearga la doctor si pentru o banala raceala. Guvernantilor nu le mai ajung banii proveniti de la oameni prin taxe, impozite si alte inventii contemporane menite sa stoarca si ultimul banut din salariile micsorate pana la refuz de criza.
Probabil aceasta o fi o solutie aniticriza!?…cine stie…
Cert e ca daca se va aproba (iar astfel de decizii se iau chiar inainte de a ajunge proiectul in sine pe masa de votare din parlament), de la 1 septembrie va trebui sa scoatem din buzunar 600 de lei pe an pentru sanatate din pur spirit civic pentru sistemul sanitar din Romania. Altfel, nu vom beneficia de un banal consult la medical de familie pentru care vom scoate din buzunar inca 5 lei.
Oare ce se intampla cu banii opriti din salariu pentru sanatate? Unde se duce acel procent din salariul fiecarui platitor de taxe si impozite la stat?
Spitalele sunt intr-o stare deplorabila. Te internezi bolnav, iesi si mai bolnav din cauza infectiei, mirosului ingrozitor si a gandacilor care fac legea in aceste institutii. Nici macar medicamente nu au, pacientii trebuie sa si le cumpere singuri de la farmacii, iar mancarea de regim, contine sare chiar si pentru acei oameni care au interzis complet acest ingredient din meniul zilnic.
Eu personal am decretat: TRAIASCA CLINICILE PRIVATE! Macar acolo stiu sigur ca platesc fiecare consult iar banii nu ajung la minister, ci la doctori si la dotarea institutiilor. Acolo fiecare pacient este trata cu respectul cuvenit, iar curatenia este la loc de cinste.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: