Skip to content

Taxa pentru… prostie

May 28, 2009

Inca se vorbeste cum ca America este tara tuturor posibilitatilor. Oare?!… Eu tind sa cred ca am preluat de mult acest titlu.
Ultima gaselnita a Ministerului de Finante de combatere a crizei economice este una cat se poate de “rationala”. Pentru fiecare aparat electronic, fie el MP3, MP4, telefon mobil, radio-casetofon etc, vom plati si o taxa de 0,3% pentru…DREPTURI DE AUTOR!
Drepturi de autor pentru cine? Oare chiar atat de prosti sa ne considere incat sa credem ca acei 0,3% vor ajunge la cantareti? Cum vor monitoriza melodiile pe care le ascultam, interpretii care se regasesc in telefoanele mobile ale oamenilor pentru a stii sa “plateasca” acele drepturi de autor?
Sa zicem ca, totusi, acei bani ajung la cantareti. Imi cumpar un telefon mobil, imi descarc cateva melodii in el, pe care le folosesc ca ton de apel sau poate le ascult cu ajutorul functiei MP3 player, existenta in orice telefon cu minim 60 MB memorie interna. Platesc in pretul acesteia o taxa de 0,3% din valoarea acestuia. Sa presupunem ca in intreaga lume exista 1 milion de cantareti, formatii etc. Cum se impart acei 0,3% la aceste persoane?
Sper ca aceasta intrebare sa ajunga la o persoana care sa imi elucideze misterul.
Dar cred din tot sufletul ca taxa nu reprezinta altceva decat o alta aberatie inventata de oameni alesi de noi, care ne considera un popor de…prosti.

Advertisements

From → Mass-Media

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: