Skip to content

MAI VRETI PROTEST?

January 27, 2009

De curand a aparut o noua lege… De fapt, e noua pentru noi, muritorii de rand, caci aplicabila e de mult timp. Cine stie, cunoaste!!!…

Ce spune legea?  Ni se vor asculta telefoanele (dar de ce ne mira acest lucru, cand si pe vremea raposatului se intampla la fel?), se vor controla sms-urile, convorbirile pe internet, ce site-uri vizitam, ce si de unde descarcam etc. Toate acestea se presupune  ca vor fi stocate intr-o baza de date timp de sase luni de zile, apoi sterse.

Ce i-a venit in minte romanului “curat ca lacrima?”
Sa protesteze impotriva acestei legi, pentru ca incalca dreptul la intimitate. Dragii mei, care intimitate? Telefoanele ne sunt ascultate dintotdeauna, doar ca nu am fost informati oficial de acest lucru. In cazul in care cineva depune plangere la politie ca este agresat telefonic de pe un numar necunoscut, cum credeti ca se depisteaza veridicitatea acestor lucruri?

Foarte frumos… Se duce nenea politaiu’ la compania de telefonie mobila, cauta numarul apelat in baza lor de date, apoi numerele de telefon de la care s-a sunat la respectivul (chiar daca pe telefon apare ca “id ascuns” sau “necunoscut”, au metodele lor de a indentifica numarul exact si, implicit, persoana careia ii apartine respectivul numar), apoi deruleaza convorbirea purtata intre cele doua numere.

Sa va mai intreb ceva…

De unde au mass-media imediat dupa sarbatori modele de sms-uri trimise cu ocazia sarbatorilor? De la operatorii de telefonie mobila, care stocheaza acest lucru in baza de date aceste lucruri (insa, pastreaza confidentialitatea celor ce le trimit, confidentialitate incalcata doar in fata organelor de politie).

Ce se intampla cand suni la o anumita companie sau la un anumit serviciu practicat de catre companiile de telefonie mobila si ti se spune ca acea convorbire va fi inregistrata? Renunti sau continui discutia?

Si acum va intreb: Are rost sa protestam impotriva unei legi care era oricum pusa in aplicare?

Mai vreti protest? Protestati, dar cine va va lua in seama?

Advertisements
Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: